Сьогодні ми вшановуємо пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

04.06.2024

Війна в Україні триває з 2014 року. З того часу ı до 22 лютого 2022 року в Україні загинуло 152 дитини, а 146 зазнали поранень

З дня повномасштабного вторгнення армії рф на територію України внаслідок збройної агресії росıї загинуло 550 дітей. Тільки за офіційними даними Офісу Генерального прокурора в Україні станом на сьогоднı1394 дітей отримали поранення, понад 2000 зникли безвісти, 19 505 примусово депортовані на територію держави-агресора. Ці цифри не є остаточними й повними, адже кількість вбитих, поранених та викрадених російськими окупантами дітей на окупованих територіях України достеменно невідома.

Серед останніх злочинів російських агресорів, внаслідок яких постраждали діти: 25 травня внаслідок удару по «Епіцентру» в Харкові разом з мамою загинула 12-річна Марія Мироненко з сім’ї волонтерів.

25 травня внаслідок обстрілів м. Харків отримав поранення 13-річний хлопчик.

26 травня внаслідок обстрілу окупантами РФ с. Богуславка Ізюмського району Харківської області постраждали двоє хлопчиків віком 9 та 12 років.

В ніч з 30 на 31 травня внаслідок влучання ворожої ракети в житловий будинок у Харкові отримали поранення діти 11 і 12 років.

Кожна сьома школа в Україні на сьогодні пошкоджена внаслідок повномасштабного вторгнення. Більше як 3,5 тис. закладів освіти зазнали руйнувань, майже 400 повністю зруйновані. Російська федерація систематично порушує міжнародне гуманітарне право та правила ведення війни, що призведе до визнання російської агресії в Україні актом геноциду проти української народу.

Майже десять років рашисти вбивають українців. Біль за кожним втраченим життям не вгамують жодні слова втіхи. Але найстрашніше те, що держава-терорист ледь не щодня забирає життя у тих, хто навіть не встиг його сповна почати - в дітей. Ворожі ракети й снаряди, свідомо націлені проти мирного населення, відбирають у нас майбутнє. Сотні маленьких українців мали змінити цей світ… Їх передчасно обірвані життя - наш вічний біль… Їх непрожиті долі - вічна мука їх рідних та близьких…

Не забудемо жодну жертву, не пробачимо ворогові, бережемо світлу пам’ять про кожну дитину.

Голова районної ради

Юрій ЯЦИНА