ПОВЕРНЕННЯ ПЕРЕПЛАТИ ЗА ПОСЛУГИ ПОСТАЧАННЯ ПРИРОДНОГО ГАЗУ

13.06.2024

Українці, що сплатили за доставку природного газу наперед, ще до зміни компанії-постачальника газу, можуть повернути кошти назад. Для цього, необхідно споживачу, за наявності переплати за послуги постачання природного газу, звернутися до постачальника (попереднього постачальника), у якого обліковується переплата, із відповідною письмовою заявою.

  • , протягом п'яти робочих днів після отримання такої заяви, сума переплати
  • зараховується в рахунок оплати на наступний розрахунковий період,
  • повертається на поточний рахунок споживача.

 

У разі не повернення попереднім постачальником переплати за послуги постачання природного газу, споживачу рекомендовано звернутися із відповідним зверненням до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з наданням копій документів, які підтверджують отримання постачальником заяви споживача про повернення переплати за послуги постачання природного газу.

  • Перед зверненням до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), особам необхідно спершу звернутися з письмовою вимогою до постачальника (попереднього постачальника).

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ, ЯКІ ПОТРІБНО ДОДАТИ ДО ЗАЯВИ:

  • копію паспорту громадянина України або ID-картку;
  • копію ідентифікаційного коду ІПН;
  • квитанцію, що підтверджує помилковий платіж (переплату);
  • довідку з банку з реквізитами карткового рахунку (повинна містити IBAN карткового рахунку).

На всіх копіях документів має бути підпис, прізвище ім’я та по батькові власника документа, дата та напис «Згідно з оригіналом».

У разі виникнення юридичних питань звертайтеся до найближчогобюро правничої допомоги. Час роботи та адресу можна переглянути за посиланням https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1er4ZNvS4q5ULH8SJpBRxs_-nqqYnNoYg&ll=48.89106229109336%2C31.17295&z=6 .

Або звернутися до контактного центру системи надання БПД та усно поспілкуватися з юристом (0800 213 103, дзвінки безкоштовні).

Джерело: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1382-15#Text